Smertefri behandling

Gå trygt til tandlæge

Er du nervøs for, at det skal gøre ondt at få behandlet en tand? Vi sørger altid for en god bedøvelse, hvis det er nødvendigt. Vi forstår, at tanken om bedøvelse hos tandlægen kan være en kilde til bekymring for mange. Hos Tandlægerne Hundebøll & Fruelund ønsker vi, at tandbehandling skal være smertefrit og dermed bekymringsfrit. Vi har en helt klar holdning; det skal ikke gøre ondt at gå til tandlægen. Moderne metoder til bedøvelse er i dag alle så effektive, at fleste oplever en næsten at de næsten ikke kan mærke, at bedøvelsen bliver lagt.

Du er altså med andre ord i trygge hænder hos Tandlægerne Hundebøll & Fruelund. Det gælder ikke mindst, hvis du lider af tandlægeskræk. Vær åben om din angst og nervøsitet, så sætter vi ekstra tid af til både dialog og behandling.

Tandlæge Joy Breinstrup. Klinikassistent Helle Bigum. Tandlægerne Hundebøll & Fruelund, Ulstrup

Hvad er lokalbedøvelse?

Lokalbedøvelse – også kaldet lokalanalgesi – består af væske, der injiceres ind under slimhinden med en meget tynd og lille kanyle lokalt ved tanden. Er du lidt nervøs for nåle, lægger vi lidt tryllecreme på slimhinden først. Ved en lokalbedøvelse er det kun et afgrænset område, der får et midlertidigt tab af føle- og smertesans.

Sådan virker lokalbedøvelse

Lokalbedøvelsen har dobbeltfunktion. Primært bedøver den det afgrænsede område af munden, men samtidig virker bedøvelsen karsammentrækkende, så eventuel blødning under og efter behandlingen reduceres.

Hvor lang tid varer bedøvelsen?

Bedøvelsens varighed afhænger af type og mængde – og er også forskelligt fra person til person. Hvor meget bedøvelse vi ligger, og hvilken type afhænger af, hvorhenne i munden, vi skal lave behandling. Normalt forsvinder den inden for et par timer efter behandlingen, men der kan i få tilfælde gå mange timer før bedøvelsen er helt aftaget.

Det er en god ide at følge din tandlæge anvisning efter endt tandbehandling. Pas må med at spise, så længe du stadig kan mærke, bedøvelsen virker, da du kan risikere at bide dig i kinden, tungen eller læben eller brænde dig, hvis maden er meget varm.

Tandlæge Joy Breinstrup. Klinikassistent Helle Bigum. Tandlægerne Hundebøll & Fruelund, Ulstrup

Vigtige oplysninger inden lokalbedøvelse

Vi vil altid spørge ind til relevante forhold forud for lokalbedøvelse. Dette kan omfatte din medicinhistorik, eventuelle allergier og eventuelle eksisterende sygdomme eller helbredsforhold, der kan påvirke bedøvelsens virkning. Vi vil især gerne informeres om eventuelle hjertesygdomme, hvis du har forhøjet blodtryk (hypertension) eller har for højt stofskifte (tyroksitose).

Bivirkninger

Bivirkninger efter lokalbedøvelse hos tandlægen forekommer heldigvis sjældent. Den hyppigste bivirkning er let ømhed i det område, hvor indstikket er lagt. De fleste former for bedøvelse indeholder adrenalin, derfor vil nogle opleve let kortvarig hjertebanken umiddelbart efter bedøvelsen er lagt. Det helt og aldeles ufarligt – selvom det kan føles lidt ubehageligt. Nogle få patienter vil opleve at få blå mærker eller mindre hævelse i området. Dette er dog heldigvis en sjældenhed.

Er du gravid?

Du kan sagtens blive bedøvet selvom du er gravid helt uden risiko for barnet. Vi vil dog meget gerne informeres, hvis du er gravid. Der er nemlig nogle former for bedøvelsesvæsker, som vi skal undgå. Derudover vil vi gerne være opmærksomme på, at du ikke får unødigt ubehag, når du ligger i stolen.

Hvornår skal der bedøves?

Om der er behov for bedøvelse, afhænger af flere faktorer, herunder typen og omfanget af den planlagte behandling samt patientens individuelle smertetærskel og angstniveau. 

Generelt anvender vi bedøvelse under procedurer, der involverer boring, rodbehandling, fjernelse af tænder eller andre mere invasiv tandlægearbejde. Selvom nogle mindre indgreb kan udføres uden bedøvelse, vil vi altid prioritere du føler dig tryg og sikre, at du er smertefri under hele behandlingen.

Hvad koster bedøvelse?

Du kan altid finde vores priser på vores prisoversigt. Er du medlem af Sygefoorsikring ”danmark” får du tilskud til bedøvelsen uanset om du er i gruppe 1, 2 eller 5. Har du en tandforsikring, der dækker tandbehandling, vil vi meget gerne informeres, så vi sikrer, at du får det retur, du har krav på.

Har du brug for en betalingsordning?

Hos Tandlægerne Hundebøll & Fruelund kan du dele betalingen for din behandling op på en række faste månedlige ydelser, så udgiften bliver mere overkommelig. Vi har har et samarbejde med Sundhed+.

Ung patient i venteværelset hos Tandlægerne Hundebøll & Fruelund
Medarbejdere, Tandlægerne Hundebøll & Fruelund. Dygtige til tandlægeskræk

Vi ønsker at skabe en positiv oplevelse for dig under dit tandlægebesøg. Vi lægger vægt på at lytte, have dig i centrum og involvere dig i processen. Det skal være trygt at komme i vores tandlægefamilie. For når det er trygt, når vi lettere vores mål sammen. Et mål om at sikre, at du kan bevare dine naturlige tænder hele livet.

Nemt og trygt

Ring og book en tid i dag

FAQ

Hvor hurtigt lokalbedøvelsen virker afhænger i høj grad af, hvor tyk knoglen af omkring tanden. De fleste tænder har heldigvis ret tynd knogle omkring, hvorfor bedøvelsen virker meget hurtigt. Men især kindtænderne i underkæben sidder i lidt tykkere knogle. Derfor tager det ofte lidt længere tid her, før bedøvelsen har fuld effekt.

Er der betændelse i en tand, kan den være lidt vanskeligere at bedøve især hvis der er meget betændelse. Vi kontrollerer altid nøje, at bedøvelsen virker, inden behandlingen påbegyndes. Når tanden er helt bedøvet, vil man ikke kunne mærket andet, end at tandlægen ”trykker”.

Hvis du kun har fået lokalbedøvelse, så må du gerne køre bil straks efter behandlingen.

Man skal ikke faste inden. Faktisk kan det være en god ide at have lidt i maven, så er risikoen for at få ubehag efterfølgende typisk mindre.

Tandlægerne Hundebøll & Fruelund ApS

Jeres tandlæge i Ulstrup nær Thorsø, Langå og Bjerringbro.

Skriv til os

Så kontakter vi dig

Tandeftersyn

Tandeftersyn

Et grundig tandeftersyn og forebyggende tandbehandling hos din tandlæge, kan gøre hele forskellen for, om du bevarer dine tænder livet igennem. Den vigtigste tandbehandling er den forebyggende, da den i høj grad vil kunne holde dine tænder sunde og stærke og forebygge større tandproblemer. Ved tandeftersynet får du grundig information om, hvordan du bedst forebygger sygdom i munden.

Ved tandeftersynet vurderes, hvilket indkaldeinterval der er bedst for netop dig. Det er en faglig vurdering, der afgør, hvilket interval du anbefales.
Intervallet afhænger af sygdomsgraden i din mund. Har du ingen eller meget lav grad af sygdom i munden indkaldes du normalvis 1 gang årligt. Har du derimod f.eks. huller, tandkødsbetændelse eller parodontitis anbefales yderligere kontroller hver 3.-6. måned.

Ved tandeftersyn tager vi røntgenbilleder ved behov, og fjerner belægninger på tænderne.

Vær opmærksom på at vi pga. sommerferien har FERIELUKKET følgende dage/uger:
 
FREDAG D. 12/7
UGE 29
UGE 30
MANDAG D. 29/7
 
Har du brug for at vi kontakter dig, når vi er tilbage fra ferie? Skriv en mail til info@jerestandlaege.dk eller kontakt os via hjemmesiden.
 
God ferie til jer!