Børn og unge

Børn og unge 0-21 år

Børn og unge er velkomne hos Tandlægerne Hundebøll & Fruelund. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er 100 % gratis behandling i privat regi. Derudover anbefaler vi, at små og mindre børn vælger det kommunale tilbud.

Børn og unge er omfattet af det kommunale tilbud, fra de bliver født, til de fylder 22 år (hvis de er født i 2004 eller senere). For unge født i 2003 eller tidligere gælder det kommunale tilbud, indtil de fylder 18 år.

Ønsker du at være patient hos os, skal du være opmærksom på, at der er lovbestemte retningslinjer og regler, som vi er forpligtede til at følge.

børn og unge i tandlægestolen

Særlige regler for børn og unge

Din kommunale tandpleje skal kontaktes forud for din tid hos os. De skal udskrive dig fra den kommunale tandpleje. Er du under 18 år, er det dine forældre, der skal kontakte den kommunale tandpleje. Har vi ikke modtaget udskrivningsbrev fra din kommunale tandpleje, når du har en aftale hos os, vil du ikke være tilskudsberettiget, og skal selv betale hele regningen. Desværre godkender kommunen ikke, at vi kontakter dem for dig.

Den kommunale tandpleje giver i flere kommuner 1 års karantæne mod at vende retur til den kommunale tandpleje igen, hvis man skifter til en privat tandlæge.

Den kommunale tandpleje har politisk bestemt, hvor ofte børn og unge må indkaldes til status undersøgelse. Intervallerne ligger i de fleste kommuner mellem 18-24 måneder. Statusundersøgelser udover disse intervaller vil være med egenbetaling. Man vil kunne indkaldes til kontroller (såkaldte fokusundersøgelser) i mellemtiden, men disse undersøgelser vil kun være med henblik på kontrol af allerede eksisterende sygdom. Det er et politisk og ikke et fagligt bestemt interval.

Ved større behandling skal den kommunale tandpleje forhåndsgodkende, at behandlingen må udføres.

Økonomi

Børn og unge op til 15 år har en egenbetaling på 35 % af regningen. Ved større behandlinger kan der forekomme en større egenbetaling, da kommunens priser til behandling ikke altid stemmer overens med priserne i det private.

 

For unge der er fyldt 16 år, er der fuldt tilskud til undersøgelse, røntgen, forebyggende behandling og lignende. Ved plastbehandling, rodbehandling, skinner, retainerpåsætning og i nogle kommuner bøjlebehandling vil der være en egenbetaling. Din egenbetaling vil afhænge af, hvilket tilskud din kommune giver. Du vil forud for en behandling modtage et prisoverslag. Prisen vil være før dit tilskud fra kommunen. Vær opmærksom på, at der kan være stor forskel på, hvilken pris behandlingen har, og hvad kommunen giver af tilskud. Vi har altid de opdaterede tilskudslister fra kommunerne liggende, så spørg gerne ind til, hvor stort et tilskud, du kan få. Nogle kommuner har referencepriserne liggende på deres respektive hjemmesider. Referencepriserne er det tilskud, kommunen yder til behandlingen.

Vi glæder os til at se dig på klinikken

Tandlægerne Hundebøll & Fruelund ApS

Jeres tandlæge i Ulstrup nær Thorsø, Langå og Bjerringbro.

Tandeftersyn

Tandeftersyn

Et grundig tandeftersyn og forebyggende tandbehandling hos din tandlæge, kan gøre hele forskellen for, om du bevarer dine tænder livet igennem. Den vigtigste tandbehandling er den forebyggende, da den i høj grad vil kunne holde dine tænder sunde og stærke og forebygge større tandproblemer. Ved tandeftersynet får du grundig information om, hvordan du bedst forebygger sygdom i munden.

Ved tandeftersynet vurderes, hvilket indkaldeinterval der er bedst for netop dig. Det er en faglig vurdering, der afgør, hvilket interval du anbefales.
Intervallet afhænger af sygdomsgraden i din mund. Har du ingen eller meget lav grad af sygdom i munden indkaldes du normalvis 1 gang årligt. Har du derimod f.eks. huller, tandkødsbetændelse eller parodontitis anbefales yderligere kontroller hver 3.-6. måned.

Ved tandeftersyn tager vi røntgenbilleder ved behov, og fjerner belægninger på tænderne.

Vær opmærksom på at vi pga. sommerferien har FERIELUKKET følgende dage/uger:
 
FREDAG D. 12/7
UGE 29
UGE 30
MANDAG D. 29/7
 
Har du brug for at vi kontakter dig, når vi er tilbage fra ferie? Skriv en mail til info@jerestandlaege.dk eller kontakt os via hjemmesiden.
 
God ferie til jer!
 
Pga. efterårsferien er telefontider og åbningstider ændrede i uge 42.
 
Vi holder åbent:
Mandag: 8-15
Tirsdag: 8-15
Onsdag: 8-15
Torsdag: 8-13
Fredag: LUKKET
Telefonen er åbent fra 8-9 mandag til torsdag.
 
Har du brug for at kontakte os udover telefontiden, så skriv en mail på info@jerestandlaege.dk.
 
God ferie til jer!